Saturday, February 13, 2010

Khabar dari IJN..


Salam.. /hihi

Maaf sebab agak lama tak post kat sini..selalu bukak, tapi tak berkesempatan nak menaip sesuatu untuk dikhabarkan..insyaAllah, ana cuba la recall any news yang penting tentang kami n myself..

Latest, alhamdulillah kami baru jer pulang dari KL 8 Feb lepas..macam tahun2 sudah..kami bawa kak ngah (husni) untuk follow up and checkup kat IJN...but this time rasanya lebih jelas untuk dikhabarkan perkembangan kak ngah memandangkan end of this year, the cardiology specialist would proceed the treatment with operation untuk memasukkan alat melalui salur darah untuk menutup lubang pada jantung kak ngah..insyaAllah, do'akan semoga lepas operation tu, jantung kak ngah akan berfungsi secara normal dan tiada lagi penyakit atau komplikasi lain pada kak ngah..harap2 operation tu akan berjaya sepenuhnya dan kak ngah akan sihat seperti kanak2 yang lain...hanya Allah yang tahu betapa besarnya harapan kami agar dapat melihatnya membesar macam anak2 yang lain...memang selama ini zahirnya tiada komplikasi ketara pada kak ngah sepanjang kami membesarkannya, tapi ibu bapa mana yang sanggup melihat anak2 mereka membesar dalam keadaan membimbangkan??

apapun...kak ngah dah masuk skolah sekarang...sampai skrg ni pun pegi mana2 mesti tak bleh tinggal beg skolah pink mickey mouse tu..she's very excited about schooling..kalo dulu dia selalu merungut tak dapat pegi skolah macam kakak..sekarang kak ngah dah satu sekolah ngan kakak..Tadika Yayasan Islam Terengganu cwngan Permaisuri...alhamdulillah, so far kakak dah boleh mengaji al-Quran since tahun lepas lagi...kak ngah pulak kami tak memaksa sangat memandangkan doc sendiri ckp perkembangan dia mgkin agak lambat sikit dari segi fizikal or mental...apepun, so far kami rasa daya ingatan dan hafalan kak ngah kadang2 lebih baik dari kanak2 lain yang sebayanya....macam mak ana slalu cakap, perkembangan dan potensi diri anak2 tu berbeza...kakak memang dari kecil dah minat nak mengaji..sebab tu kami tekankan kakak lebih kepada tu...kak ngah pulak insyaAllah, harap2 dapat belajar lebih baik lepas operation tu nanti...hmm...kakak skrg tengah nak struggle untuk membaca Bahasa Melayu lebih lancar...cuma kadang2 tu tak tau cemaner nak pupuk minat kakak kepada membaca pulak...ada pengalaman??nanti blehla kongsi...memang kakak agak terkedepan dan lebih minat dalam mengaji daripada membaca...sbb kami mulakan ajar kakak bacaan iqra' since 3 tahun lagi..dan masuk 4 tahun kakak dah masuk iqra' 5...bila masuk skolah terus kakak diserap dalam kumpulan pintar Quran 5 tahun..alhamdulillah...sekarang kakak hampir menguasai keduanya..cumanya skrg ni kene mulakan english lesson jugak..harap2 kakak tak confuse blajar dua-dua skali nanti.. /blur

about my little angel, husnina...hmm..ni la penghibur hati ummi tatkala abah, kakak n kak ngah ke skolah...husnina memang anak yang baik...sejak kecil memang tak banyak karenah...husnina dah berjalan since 9 months..tapi bab bercakap jer yang tak berapa jelas lagi...semuanya sepatah-sepatah jer yang keluar dari mulut dia..nway...dia still jugak bercakap n mintak orang dengar..huhu..sabar je la ummi ni...nak faham satu hal..kalo tak layan merajuk pulak...nway, tula yang slalu jadi penghibur kakak2nya..n ummi abah... :)

about me..
nantila ana ceritakan lagi.. ;) maybe ada yang dah tau perkembangan diri ana n famly, but we actually waiting for good news this june..haha.. :D till then, please..do pray for my famly especially kak ngah...may Allah bring us back..insyaAllah.. /bye

lupa nak wish congrats to my cousin, joe n sis vza for their second baby..tak berpeluang nak melawat lg..berpantang katne yer...untuk pie n tiey also...mabruk alaik utk new baby in the new house..tima kasih sebab tumpangkan kami masa kat KL baru nih...maafla kalo menyusahkan..insyaAllah, ada peluang ble g serdang lg...kem salam kat baby UMAR..

1 comment:

forever our memory said...

salam...puan raihana..boleh saya tahu, anak puan sihat??dah buat pemedahan jantung..?maaf, saya juga salah seorang insan yang menghidapi penyakit ini..semoga puan tabah dalam harungi segala ujian dariNYA..