Sunday, November 26, 2006

MOre wedding to coMe!!

Selamat Pengantin Baru!!

Alhamdulillah...dah selamat pun 2 sahabat ana tu nikah...Dr Noorhafizah + Dr Arif (kalo tak silap) n Ruzani + Suriani...to dr Noor (my ex roomate in SMKA Tok Jiring + kwn ms kecik2 dlu), afwan byk2 sbb tak dapat datang majlis noor smlm...kebetulan ana balik setiu n terpaksala kem kan 'my mak n ayah' to represent..nway, thanx 4 da 'love' key chain...nice gift...jarang ade yg bg keychain as walimah gift..memang comel keychain bantal bentuk 'love' tu...insyaAllah ana akan simpan as kenangan...insyaAllah, we'll easier to see each other after this as my hubby pun slalu jumpa pakar ortopedik kat pusat rawatan harian kat tempat Noor bertugas...

to Ruzani, maaf jugak sbb tak dpt attend ur walimah(today)..i'm working on Sunday as usual at Trg...lgpun pontian-trg = quite jawooh....nway..tq sbb tepati janji...

i wish i can see both of them on their wedding...apepun ana sentiasa mendoakan kebahagiaan sahabat2 ana nih...may Allah bring us back...with new family nanti ker :) ...insyaAllah...

MOre Wedding To Come..

Yasmin + Fuad (2 Dec 2006 & 25 Dec 2006)
Asmalia + Helmi (3 Dec 2006)
dah sedia ker?

my babies..

hmm...hari ni masuk keje lewat...kul 10.55pg baru sampai ofis...terpaksa hantar my baby for some checkup at Klinik Rawatan Keluarga kat Batu Buruk as my little baby(husni) got fever n ruam... nasib baik abang ada skali(cuti skolah...hihi) ...tak tau la naper...husni cam ada sedikit fobia bila nk buang air besar since she got 'sembelit' last week..actually dia cam tak berapa sesuai dengan susu Anmum infacare tuh...so i tried another one yg ada special formula for baby2 yg ada masalah sembelit, kembung or cirit-birit (bebelac EC)..huh...susah tul nk pilih susu....lagipun breastfeeding is better for her..kalo hari tak keje memang 100% husni ngan ummi...(susu lembu rejected)...tapi bila hantar kat taska terpaksala bg susu formula tu..

alhamdulillah, skrg dah lega sket lepas p klinik...actually sejak kecik ana tak pernah amik ubat klinik..ayah pengamal perubatan homoepathy..so, kalo sakit pape pun mesti ayah bagi ubat homoepathy...tapi hari ni terpaksa p jugak klinik tu sbb homoepathy clinic yg biasa ana pegi tu tutup plak....ayah ckp ubat2 homoepathy ni free-drug...sbb tulah kuasa penyembuhnya lebih natural...even lambat sket tunjuk respon, tapi berkesan...kalo drug-medicine, cepat baik, n mudah gak datang balik penyakit tu..sbb tu sampai sekarang ana n family cam dah hafal nama ubat2 homoepathy tu...(skadar utk sakit2 biasa)

GELS- selesema (bersin)
ARSENIC - keracunan
NAT PHOS - kembung + selera makan
FERR PHOS- redakan panas demam
BELL - utk demam gak
KALI BICH- batuk
ANTI TART - pernafasan berbunyi (belarang)
CHINA OFF - demam malam
CAL SULPH - untuk kulit

CAL FLOUR - untuk mengecutkan peranakan dan kesihatan dalaman wanita
ARNICA - luka2 or cedera ringan

EASY DELIVERY - untuk mudah bersalin
BRAINIC - kecerdasan minda
PETROL - ruam/masalah kulit
etc....


ni laa antara nama-nama ubat yg selalu ana n family amik bila ada sakit2 biasa tu...

husna...

husna skrg tak duduk ngan ummi...ikut abah bercuti di kampung nenek dia kat bari besar...seday gak ni...ingatkan abang nk wat balik bari esok, td dpt sms dia bitau nk balik sana dah...huhu...tadi tak sempat peluk cium husna...sian gak kat adik...dok sorang lagi ngan ummi...adik tak ceria sangat kalo takde kak husna...nk wat cemaner...ummi faham, abah pun perlukan teman...lagipun husna rapat ngan abah dia..

kerja..

nway....la ni dok standby tggu anim plak..kira2 dah ade grafik dah bley la start wat dummy programming dlu...k, kat sini dlu kot...nk sambung keje sket lagi nih...more posting to come...to kak El, jaga diri bebaik...baby Apple dah besar mana skrg?harapnyer sihat slalu cam ummi dier...


YA ALLAH PERMUDAHKAN LAH URUSAN KERJA KU..

"wa hayyi' lanaa min amrina rosyada..."

3 comments:

drnehar said...

Akum, jazakillahu khayr...
Kalau fikir diri sendiri mmg selalu rasa bad mood. Tapi bila fikir ada "little khalifah" inside me, kena jaga emosi... kuikui

ar-raihan said...

Tul tu kak eL...emosi kene jaga...xbley terlalu manjakan diri..nanti karang baby pun jd manje jgk..kene jadi ibu yg tabah, kuat semangat dan banyak belajar ms pregnant..baru baby pun jadi gtu...xle nangis2 lagi tau!!

bad mood?? biasala...hihi...

ar-raihan said...

;)