Sunday, May 27, 2007

long story...

salam...

hmm..lamanyer tak update...since dah byk jugak yg tertinggal nk diceritakan, so kenela flashback balik...mana nk start ni...heh..

xcident..
hmm..ni la rupa kereta mak yg excident 2-3 minggu lepas...abang yg bawak ms tu..dia kene langgar dengan motosikal dari tepi..abang dah bg signal nk belok kanan..tapi ntah macamane driver motor tu tak perasan kot..benda dah nak jd..dengan izin Allah jugak....asalnya elok jer abg dok umah chik(nenek sblh mak ana) mlm tu (kami bercadang bermalam umah chik)..tapi tetiba jer dah dkt kul 10 mlm abg ckp nk keluar jap nk beli ubi kentang (katanya nk makan as ubat sakit sendi)..actually, this happened 2 days before he warded..nk buat mcmane..so skrg, terpaksalah ana membonceng ngan ida nk pegi keje..kesian jugak kat dia, kene angkut 3 orang skali (me, husna n husni) tiap2 pagi..kene hantar husna husni pegi taska dulu, then hantar ana kt Bandar KT, n then patah balik ke tempat keje dia kat Gong Kapas...skrg ni keta tu dah dihantar ker workhop...agak2 dalam sbulan jugak bru siap baiki katanya...(bumper patah n tanggal, body dpn sblh kanan kemek, side mirror pecah n pintu takle tutup or buka...(hehe..elok jer bawak balik keta tu sampai umah lepas xcident, terus jatuh bumper dia...hihi..:D :D.. )
nasib baikla abang tak pape..

Second operation

alhamdulillah, abg baru jer lepas second operation n baru discaj dr hospital seminggu lebih...operation kali ni pasal nk sambungkan balik urat ligamen lutut abg yg putus dah lama dulu...(gara2 dah 2 kali tercampak dalam 2 xcident motor berlainan)..memang doc bru perasan pasal ni ms buat laparoscope operation lepas...alhamdulillah, skrg dah makin sembuh...cumanya still kene teruskan fisioterapi for about 2 months kata doc..for about 2 weeks jugak la abg kene bertongkat n pakai brace lutut..and jenuh gak la ana kene berulang alik dari tmpat keje n hospital...sbb kene jaga abg yg tak mampu nk berjalan..nway..saat2 macam nila yg semakin merapatkan hubungan kami...kat sminggu la jugak...bila dah ble pakai tongkat barula abang OK sket..kesian kat husna & husni yg kene tinggal kat mak...tiap2 ptg ida(my sis) datang bwk anak2...husni pun still on breastfeeding..nak tak nak ummi terpaksa la jugak simpankan susu siap2 utk adik minum mlmnya..hmm...baki cuti dah tak banyak..sbb dh byk amik cuti utk bawak adik jumpa specialist n cuti ms jaga abg sakit..masih ada kene simpan jugak untuk bawak adik ke IJN nanti...tq to dr Mat Ros..he's one of the best ortho specialist at HBKT..dah balik hospital ni pun tak habis2 lg abg dok puji dia..katanya Dr Mat Ros ni baik n low profile jer orgnyer...mmg dia take care sgt kat patient2 dia..tak pernah berlagak dgn jawatan besar yg ada...mudah-mudahan Allah membalas jasanya dengan kebaikan berlipat ganda..amin..

Adik..
ramai yg dah tanya tru sms or phone n jumpa ana sendiri untuk tanya pasal adik(husni)...tq to ekyn, aida, kak zura, lukluk n others 4 da du'a..

insyaAllah, specialist kat HBKT dah aturkan appointment utk kami bawa husni ke IJN 20 Jun depan...insyaAllah, masa kat sana nnt cardiology paediatricians kat sana sendiri akan buat checkup skali lg and decide samaada husni perlukan open surgery or just pakai alat utk tutup lubang kat jantung tu..

sbnrnya doc lebih risaukan paru2 husni yg dah mula banjir darah (berair) ...n kalo dibiarkan lebih lama...paru2 adik akan lebih rosak n if it happened, no operation can save it (that paru2) nauzubillah..

so, we decided to bring her to IJN a.s.a.p...semoga Allah mempermudahkan perjalanan kami ke sana nanti...hmm..tak tau jugak mana nk menginap nih...ade yg suggest to book a room at Hotel Putra which is nearer..n ade jugak yg ajak tumpang umah sedara..nway...thanks all 4 ur care..sekurang-kurangnya masih ade yg ingin berkongsi kesusahan kami...apapun...kami redha dengan ketentuanNya...doakan mudah-mudahan Allah berikan kekuatan dan rahmat buat kami sekeluarga...insyaAllah...n hopefully my little baby will recover soon...amin yaAllah..



3 comments:

lukluk said...

moga ALlah pelihara ana sekeluarga. InshaALlah, dimudahkan-Nya. keep us up to date dgn perkembangan Husni ye. If there's anything we can do to help, let us know. FYI, ana ada blog baru kt nurinmz.com, focusing on contemporary issues. kalau ada masa, silalah berkunjung dan tinggalkan jejak dlm ruang komen. AllahHaafizukum!

Anonymous said...

moga Husni akn segera sembuh..
kak ana.. be strong eh.



~thecoffeeaddicts.wordpress.com~

kak zura said...

dok tunggu jugak new news dari ana...melalui blog nie....em..kene refer IJN...akak doakan semua selamat...

kalau ana nak tumpang rumah akak..boleh je..rumah akak tak jauh dari IJN...lebih kurang 30 minit kalau jalan biasa...kalai highway dalam 10-15 minit aje...kalau ada apa-apa nak akak tolong bagi tahu ye...no phone akak masih yang dulu lagi.....