Wednesday, December 05, 2007

kenapa saya masuk hospital??

Salam..

Nampaknya ramai sangat yang dah tanya pasal ni..tq to those who care..need to tell u what actually happened to me now...alhamdulillah, wa syukran lillah for keep giving us 'rezeki' to have our new family, insyaAllah...my third baby..i've been warded for few days before last raya since i got symptoms of having hyperemesis gravidum + dehidrated...maklumlah, ramadhan kali ni sedikit menguji kesihatan ana + gastrik + vomitting n i had to take MCs for 2 weeks n hospitalized for 5 days...alhamdulillah, feeling better now..cuma morning sickness tu ada lagi setiap pagi..vomitting + my low blood pressure make me feel sick sometimes...plus da 'migraine' coming sometimes n kerja yang banyak dah tertangguh sbb MC tapi terpaksa disiapkan jugak ikut dateline...

nway, alhamdulillah..again....

sbb 3 Disember lepas mak ayah ana dah selamat berangkat ke baitullah..untuk menunaikan haji bersama-sama ngan chik n tokki (nenek dan atuk sblh mak)..mudah-mudahan dipelihara kesihatan dan keselamatan mereka sepanjang berada di sana dan diredhai Allah dalam melaksanakan kewajipan di sana...insyaAllah, mereka akan kembali ke tanahair pada minggu kedua persekolahan sesi depan....mudah-mudahan pulang bersama haji yg mabrur dan membawa keredhaanNya..amin...

tak banyak yg sempat diceritakan utk post kali ni...sbnrnya byk cerita tapi cam dah agak basi nak diflashback kat sini...maybe sbb tuan rumah dah lama sangat peram cerita tu sampaikan dah tak valid lg ngan keadaan skrg ni...nway, insyaAllah, jika punya kelapangan waktu dan kesihatan mengizinkan ana akan pos lg...

insyaAllah, ana n famly akan turun KL skali lg utk bawa Husni ke IJN for her next appointment with da specialist this january..maybe menumpang kat umah adik ipar kat bangsar jer..mcm hari tu jugak..rasanya takla jauh sgt ngan IJN...kalo berkesempatan bleh gak berziarah ngan sahabat2 kat sana..too many 'somebody' that i miss a lots there...ukhuwwah yg dah terjalin sejak dlu tidak pernah luntur biar diasak masa yg berlalu..mudah-mudahan Allah mempertemukan kami semula...amin...

**this is my pregnancy ticker...huhu..sorry for keeping this as a secret till
this long...ala, baru bape minggu pn..do pray for me n my family...forget not,
my baby..


Lilypie Expecting a baby Ticker

4 comments:

mardhiah12 said...

congrats! :)

kak zura said...

tahniah ana.....

adam brown said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fiza said...

salam...kak ana sayang...lama tak jengah sini...tahniah :)